Курсове навчання

line

Професія: Офіціант. Рівень кваліфікації: 3 розряд. Код професії: 7412.2

Навчальна програма

 

I. Професійно- теоретична підготовка:

  • 1.1. Організація обслуговування в ресторанах;
  • 1.2. Санітарія і гігієна;
  • 1.3. Товарознавство продовольчих товарів;
  • 1.4. Технологічне обладнання;
  • 1.5. Техніка обчислень. облік і звітність;
  • 1.6.  Кулінарна характеристика страв;
  • 1.7.  Охорона праці.

II. Професійно-практична підготовка:

  • 2.1. Виробниче навчання;
  • 2.2. Виробнича практика.

III. Консультація


IV. Кваліфікаційна атестація(іспит)

 

Організація  обслуговування в ресторанах

Тема 1. Вступ:

  • — Заклади ресторанного росподарства, їх  основні  завдання;


Тема 2. Основні типи закладів ресторанного господарства:

  • — Характеристика барів, кафе, закусочних;
  • — Характеристика ресторанів, класи ресторанів;
  • — Види послуг;
  • — Структура управління ресторану;
  • — Права та обов'язки працівників ресторану.

 

Тема 3. Виробничі приміщення, їх характеристика, обладнання:

  • — Організація роботи заготівельних цехів, доготівельних цехів;
  • — Організація складського господарства;
  • — Вимоги до приміщень закладів ресторанного господарства.

 

Тема 4. Торгівельні приміщення, їх характеристика:

  • — Види торгівельних приміщень;
  • — Підсобні приміщення;
  • — Торгівельна зала;
  • — Приміщення ресторану;
  • — Банкетна зала;
  • — Підсобні приміщення.

 

Тема 5. Меню і прейскуранти:

  • — Меню;
  • — Призначення меню;
  • — Види меню;
  • — Порядок розміщення закусок та страв;
  • — Прейскурант;
  • — Призначення і зміст прейскуранту. 

 

Тема 6. Столовий посуд, прибори, білизна:

  • — Столовий посуд і його види;
  • — Столова білизна.

 

Тема 7. Підготовка торгового залу до обслуговування відвідувачів:

  • — Підготовка торгової зали до прийому гостей;
  • — Розміщення столів і стільців;
  • — Сервіровка столів;
  • — Види сервіровки;
  • — Схеми сервіровки столів;
  • — Складання полотняних серветок;
  • — Особиста підготовка офіціанта до роботи.

 

Практичні роботи: 

  • — Сервірування столів;
  • — Попередня і додаткова сервіровка.

 

Тема 8. Обслуговування відвідувачів:

  • — Процес обслуговування відвідувачів;
  • — Зустріч відвідувачів;
  • — Прийом замовлення і одержання готових страв;
  • — Подача меню і прейскурантів;
  • — Рекомендації  страв і вино-горілчаних виробів;
  • — Одержання напоїв і готових страв;
  • — Подача страв і напоїв;
  • — Подача холодних і гарячих закусок;
  • — Подача перших страв;
  • — Подача других страв;
  • — Подача гарячих напоїв;
  • — Подача вино-горілчаних виробів і холодних напоїв;
  • — Прибирання використанного посуду;
  • — Розрахунок з відвідувачами.

Термін навчання: 3 місяці, 3 рази на тиждень.

Форми навчання: денна, вечірня та індивідуальна.

Вартість курсу: 3200 грн., за весь курс (поэтапна оплата). При індивідуальному графіку ціна може бути змінена.

Семінар: «Сучасні вимоги організації обслуговування торгової зали в санаторно-курортних підприємствах»

  •  
вернуться наверх ▲вернуться наверх ▲